page-header

HOST İstanbul Fuarımız Hakkında Duyuru! 25-28 Mart 2021

Bütün dünyanın yangın yerine döndüğü, işlerimizin hedeflediğimiz ve istediğimiz seviyelere ulaşamadığı bir yılı geride bıraktık. Yeni yıla yeni umutlar ve projelerle girdik ve “tünelin ucunda ışık göründü” diyebileceğimiz yeni bir süreç başladı. Bu süreçte ticaretin ve ihracatın lokomotifi olan fuarlar da her zaman olduğu gibi yine büyük önem arz ediyor. Bu vesileyle HOST İstanbul fuarımızı düzenleyeceğimiz 25-28 Mart 2021 tarihleri sektörümüzün bu yılki hedeflerimize ulaşmasında belirleyici bir zaman dilimi olacaktır.
2020’de yaşanan tüm olumsuz koşullara rağmen sektör olarak üretime ve ticaretimize hiç ara vermemek için büyük gayretler sarf ettik. Hatta bu süreçte cirolarını artırmayı başarabilen firmalarımız bile oldu. 2021 ise krizi fırsata çevirmek için önümüzde büyük bir imkan. Bu çerçevede HOST İstanbul 2021, bir yıllık bir zaman dilimi içerisinde sadece yurtiçinde değil, yurtdışında da hiçbir fuarın düzenlenemediği bir dönemin sonu olarak, katılımcılarına ve bu fırsatı yaratma konusunda katkılar sağlayacaktır.

İş hayatında hiçbir zaman sadece artılar ya da sadece eksiler ile karşı karşıya kalmayız. Pozitif bir tabloda hala riskler vardır ve negatif bir tabloda hala fırsatlar vardır. Her bir firmamız kendi özgün koşullarını dikkate alarak, risklerden kaçınmaya ya da fırsatları değerlendirmeye karar verebilir.

HOST İstanbul bu fırsatları ticarete çevirmek isteyen firmalarımız için eşsiz ticaret fırsatlarını sunacak. Ancak riskleri gören katılımcılarımızın da fuara katılıp katılmama konusundaki kararlarını kendi tercihlerine bırakmak istiyoruz. Bu durumda;

1. HOST İstanbul 2021 fuarını, fırsatların farkında olan firmalarımızla birlikte açacağız. Sözleşmesi olduğu halde bu fuarda yer almak istemeyen firmalarımıza ise, herhangi bir iptal bedeli ödemeden fuardan çekilme olanağı sunacağız.

2. Sözleşmesini iptal etmek isteyen firmalarımızın ZUCHEX fuarı için aldıkları iki fuara katılım özel indirimleri geçerli kalacaktır.

3. Daha önce iki fuar sözleşmesi yapmamış olan firmalarımız, HOST İstanbul 2021 fuarına en az 50 metrekare yer tutarak katılım kararı verdiklerinde; HOST İstanbul fuarı katılım bedelinden ZUCHEX fuar katılım bedelinin %10’u kadar indirim uygulanacaktır.

ZÜCDER’in desteği ile Tarsus Türkiye tarafından Kasım 2020’de düzenlediğimiz online “Zuchex Sourcing Week” etkinliğinde olduğu gibi, HOST İstanbul 2021 fuarında da amaç kar etmekten ziyade, sektöre yeni ticaret kanalları açabilmektir.

Bu yılki HOST İstanbul fuarımıza mahsus olarak, ithalat yapan firmalarımıza da fuara katılma fırsatı verilecektir. Çünkü HOST İstanbul 2021; düzenlendiği tarih itibarı ile yalnızca yakın coğrafyalardaki dış pazar için değil, iç pazar için de önemli fırsatlar sunacaktır.

Herkes için başarılı bir fuarda buluşmak üzere, ZÜCDER’in 17.yılında da sektörün büyümesine katkı sunmak için en iyi strateji ve projeleri geliştirip destekleyeceğinin sözünü vererek, sağlıklı ve mutlu bir yıl dilerim.
Saygılarımla,

Mesut Öksüz